Er pole dance god trening?

Å bare danse rundt en stang kan umulig være krevende… eller? Pole dance er god treningsøkt for hele kroppen – og best av alt; du trenger ikke være en atlet for å begynne.

Pole dance er mye mer enn å gå rundt en stang, og alle som har prøvd seg har fått erfare at det krever mer styrke enn man skulle tro! Men ikke la deg avskrekke av den grunn – pole dance er for absolutt alle!

Pole dance gir mye treningsglede i hverdagen, og er like passende for profesjonelle turnere som for folk uten treningserfaring i det hele tatt.

Sterk, smidig og koordinert

Pole dance har hovedfokus på en vekt: Deg selv.

Med fullt fokus på kroppsvekttrening får du ikke bare utbytte av å bli sterkere for hver treningsøkt, men du blir også mer koordinert, får en mye bedre kroppskontroll, blir smidigere og mer fleksibel.

Poledancer demonstrerer øvelsen Iron-X på stang.

Hvilke muskelgrupper bruker man?

  • Overkropp (armer, skuldre, bryst, rygg)
    Det er ingen hemmelighet at overkroppen tar en stor del av vekten. Du vil også få en utrolig god grepsstyrke i hendene og
  • Kjernemuskulatur
    Siden vi ofte er i luften, opp ned og i et stort utvalg positurer på stangen og gulvet, er vi avhengige av god støttemuskulatur. Kjernemuskulaturen stabiliserer og hjelper til med å løfte bein over hodet når vi allerede henger opp med. En godt trent kjerne vil også gi mange helsefordeler i hverdagen, og gjøre det enklere å bruke kroppen riktig uten å f. eks belaste rygg og korsrygg unødvendig
  • Rumpe og bein
    Selv om vi kanskje henger i luften, betyr ikke det at bein og rumpe bare er dødvekt. For å dytte oss oppover og holde igjen, trenger vi noen av kroppens største muskler. Og når man skal dytte opp sin egen kroppsvekt, er det bein og rumpe som får oppgaven.

Kort og godt er pole dance en full body workout – men vi kan love deg du har sjeldent hatt det så gøy på trening!

Må begynne på riktig nivå

Når man først begynner med pole, finner man fort ut at stangen er glatt, vanskelig å holde i og hvert fall å prøve og holde seg oppe. Det er nettopp derfor vi har egne introduksjonskurs for nybegynnere og begynnertimer for de helt ferske.

Når du begynner med en ny sport, er det ingen som er gode – her er det brått andre muskelgrupper du bruker, og helt andre måter du bruker kroppen på. Det tar tid å venne seg til, og det er helt ok!

Hos Project MADNESS Studio er det høyt under taket, og rom for å prøve og feile. Vi hjelper deg med riktig teknikk underveis!

Nybegynner klatrer på stang for første gang

På introkurset lærer man blant annet å klatre på stangen

Mental trening

I tillegg til å bli sterkere og mer fleksibel, vil du også få mental utfordring på veien. Noen er livredde for å stå på hodet eller være opp ned, andre har høydeskrekk eller er redde for å falle ned fra stangen.

På trening får du utfordret deg selv og dine grenser i trygge omgivelser, med instruktører og sikkerhetsutstyr som gjør at du kan bli tryggere på deg selv, din egen kropp og se hvor fantastisk mye kroppen kan gjøre! Du setter selvfølgelig dine egne grenser og mål med treningen, og vi hjelper deg å komme dit.

Avansert danser viser fram øvelsen Allegra på stang

Fleksibilitet og kroppsbeherskelse

Du har sikkert lagt merke til de superfleksible danserne som enkelt går i spagaten og i de utroligste positurer. Så fleksibel trenger du ikke være når du begynner med pole. Faktisk trenger du ikke være fleksibel i det hele tatt! Vi har egne timer for deg som vil jobbe med fleksibiliteten din, og oppvarmingen på hver time vil også gjøre deg mykere – litt etter litt

Når du har trent en stund, vil du også merke at kroppsbeherskelsen din blir markant bedre. Du kan identifisere og bruke enkeltmuskler som du aldri la merke til før, og kan bevege kroppen på en helt ny måte. Fantastisk, ikke sant?

Pole dance er god trening!

Leter du etter noe som kan gi treningsglede i hverdagen, noe nytt og spennende? Vi anbefaler å prøve pole dance . Du kommer ikke til å angre!